Den Helder,  PvdA,  Verkiezingen

Laatste campagnedag

Vanochtend met een heel orkest door de binnenstad gelopen en tegelijk op de “partijenmarkt” gestaan met onze vrijwilligers, bestuur en kandidaten. Bijna 600 rozen verdeeld en nog een leuke afsluiter van de campagne gemaakt. Nu ligt het aan de kiezers in Den Helder, wat ze ervan maken. Natuurlijk hopen wij op extra zetels, een zal al leuk zijn. Maar met alle 15 partijen die er mee doen om de 31 zetels word het lastig en zeker onvoorspelbaar.

Mijn partijgenoten in de fractie kunnen in ieder geval op 4 mooie en goede jaren terug kijken en ook onze wethouder heeft een uitstekende job gemaakt. Hopen dat de mensen in Den Helder dit ook zo zien en dan kijken welke partijen met elkaar een nieuwe college gaan vormen.

Een vraag die van andere kant kwam was, of het in deze tijden wel zo leuk is om met een orkest door de straten te lopen en te vieren. Geen 2 vlieguren verder zijn mensen in een oorlogsgebied, wat drie weken geleden nog hun veilig thuis was. Er zijn meer dan 1 Mio mensen (extra) op de vlucht en wij lopen met een band zingend en dansend door de straten.

Ik zeg ja. Juist nu is dan een goede tijd hiervoor een ook belangrijk. Want wij vieren geen stom carnaval of een ander feestje: wij vieren dat we de komende week democratische verkiezingen hebben. Wij mogen een stem uitbrengen. Wij mogen (of mochten tot sluitingsdatum) ons verkiesbaar stellen – maakt niet uit of links of rechts, of landelijke partij of lokaal. Wij vieren de democratie.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *