PvdA,  Verkiezingen

De volgende vier jaar…

Ik woon nu 15 jaar in de gemeente Den Helder, 14 jaar in Julianadorp. Mijn drie kinderen zijn hier geboren, weten het niet beter dan dat dit hun thuisstad is en ook mijn vrouw en ik voelen ons hier helemaal op ons plek.
Woon je in zo een mooie stad dan wil hier ook iets teruggeven, daarom ben ik als lid van de PvdA sinds enkele maanden commissielid in de gemeenteraad en stel ik me kandidaat voor de volgende raadsperiode.

Net als vele andere ouders ook ben ik als vrijwilliger verbonden aan de sportvereniging van mijn kinderen en met regelmaat betrokken bij culturele instellingen of evenementen. Hierdoor weet ik niet alleen, hoe belangrijk vrije tijd activiteiten als sport, kunst en cultuur zijn – voor kinderen en volwassenen – maar ik zie helaas ook met regelmaat wat het heet als er de middelen ontbreken voor deelname aan de maatschappij. Of gewoon voor het eigen levensonderhoud.

Hier zie ik een van de punten, die ik met regelmaat op de agenda van de nieuwe gemeenteraad terug wil zien: steun – niet alleen maar ook financieel – voor onze verenigingen en culturele instellingen maar vooral voor onze inwoners, om met elkaar een omgeving te creëren, waar mensen fysiek en mentaal gezond kunnen leven. In een eerlijk en solidair Den Helder.

Onze stad verdient het te groeien, want wij hebben nu al veel te bieden en willen niet met minder genoegen nemen. Nodig voor deze groei zijn o.a. betaalbare huizen, goed onderwijs en veiligheid thuis & onderweg. Moderne gebiedsontwikkeling vraagt ook om aandacht voor een klimaat robuuste inrichting. Tegelijk maken we hierdoor onze leefomgeving mooier, gezonder en aantrekkelijker.

Sommige uitdagingen laten zich vrij snel en zeker binnen vier jaar aanpakken en zelfs oplossen. Andere hebben een iets langere adem nodig. Ik wil een bijdrage voor beide leveren, want politiek moet zowel tijdig problemen oplossen maar ook verder kijken dan alleen vier jaar raadsperiode. Ook verder dan de grenzen van de eigen gemeente kijken hoort erbij. Juist daarom ben ik lid van en kandidaat voor de PvdA, een partij die een lange adem heeft, ook buiten de stad vertegenwoordigd is en deze landelijke invloed ook voor Den Helder gebruiken kan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *