Den Helder,  PvdA,  Verkiezingen

Beste buurtgenoot

De aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in Den Helder en Julianadorp worden spannend: hoe kunnen wij ook in de toekomst in onze gemeente, onze buurten en wijken veilig en met plezier blijven wonen?

Ik zelf ben sinds mei 2021 als commissielid in de gemeenteraad voor de PvdA actief en heb me nu kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik wil in de komende vier jaar de koers bijhouden, die de huidige fractie onder leiding van Pieter Blank en met onze wethouder Peter de Vrij ingeslagen hebben. Pieter Blank is ook de reden, dat ik twee jaar geleden besloten heb weer lid van een politieke partij te worden. Pieter staat voor mij voor een politiek, die buiten de grenzen van vier jaar raadstermijn denkt en de lef heeft ook maar “outside the box” te denken. Mijn reden überhaupt “iets met politiek te doen” zijn uiteindelijk mijn drie kinderen. Alle drie zijn geboren in Den Helder en wonen vanaf hun geboorte in Julianadorp. En hier is dan de kruispunt tussen hun en de politiek van de Partij van de Arbeid in Den Helder: Wij willen een stad, waar mensen zich nu en ook in de volgende generaties thuis kunnen voelen.

Onze stad verdient het te groeien, want wij hebben nu al veel te bieden en willen niet met minder genoegen nemen. Nodig voor groei zijn o.a. betaalbare huizen, goed onderwijs, veiligheid thuis en onderweg en de zekerheid over middelen te beschikken voor levensonderhoud en deelname aan de maatschappij.

Vrije tijd activiteiten zo als sport, kunst en cultuur zijn belangrijk voor kinderen en volwassenen en dienen door de gemeente actief gesteund te worden, om een omgeving te creëren, waar mensen fysiek en mentaal gezond kunnen leven.

Moderne gebiedsontwikkeling vraagt om aandacht voor een klimaat robuuste inrichting – als aanpassingen aan een zich veranderend klimaat maar ook omdat onze leefomgeving tegelijk mooier, gezonder en aantrekkelijker wordt.

Graag ga ik beantwoord ik alle vragen rond om onze visie voor een leefbaar Juliandorp en Den Helder.

Niet overtuigd van ons? Jammer, maar ga toch naar het stemlokaal, want het gaat om ons thuis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *