Den Helder,  Duurzaamheid

Soms is de realiteit harder dan de satire

In Rostock wordt deze dagen aan de rellen geacht bij welke meerdere honderd rechtse relschoppers onder applaus van meer dan 1000 mensen een azc in brand gezet hebben.

Vandaag slapen weer x-tal mensen buiten in ter Apel en tegelijk hebben meerdere VVD fractieleiders van gemeentes o.a. in Den Helder een brief gesturd om geen mensen voor een asyl aanvraag meer NL binnen te laten.

Meerdere grote riviren in heel Europa hebben zo weinig water als bijna nooit eerder, andere effecten van de klimatveranderingen worden ook dagelijks voelbar maar het CDA denkt, dat de stikstofplanen, die er al 30 jaat liggen, ook nog een tijdje mee kunnen.

Corona is niet echt meer thema, maar nu de vakantie periode vorbij is, blijft het spannend, wanneer de eerste gevallen op scholl weer optreden.

Den Helder krijgt een niewe college wethouders, met nu minimal 2 wethouders, die mijn stem zeker nooit zouden krijgen hiervoor (of uerberhaupt) en de raad krijgt drie nieuwe leden – vier zouden beter gewest zijn, maar fatsoen en politiek passen gewoon niet bij elkaar.

Tata Steel krijgt blijbaar meer dan 800 miljoen euro korting op de CO2 prijs – dus lucht vervuilen is een lonend business.

En het minimumloon is nog steeds niet bij 14 EUR p.u.

Anyhting else?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *