Commissiewerk,  Den Helder,  PvdA

So long and thanks for all the fish

Dat was het dan voorlopig met mij in de Helderse poitiek. Gisteren heb ik mijn ontslag als commisselid and als deel van de fractie van de PvdA Den Helder ingedient bij de voorzitters van fractie en afdelingsbestuur. Aanleding hiervoor was een een dag eerder geplaatst opmerking op FB door een ander fractielid van onze afdeling.

In deze opmerking laat zich mijn fractie- en partijgenoot uit over een vrouw die slachtoffer van een grensoverschrijdend gedraag door een collega was. Deze medewerker is door zijn medewerker geschoorst en een rechter heeft deze schorsing inmiddels ook bevestigt. Er is dus geen enkele vraag of de gebeurtnis echt plaats hebben gevonden.

Wat mijn ex-fractiegenoot nu schrijft kan (of moet) je zien als voorm van victim blaming. De bericht is door hem binnen minuten verrwijdert worden, hij weet zelf dat dit niet goed was (en ik hoop echt, dat hij dat niet denkt), maar alsnog…

Ik heb ook weinig hoop dat de melding van dit gedraag echt consequenties gaat hebben – politieke oppurtunisme zal zegeveren (en het uitblijven van zelfreflectie o.a. hoe zo iemand op een hoge plek op de kieslijst komt ) – ook is dit inmiddels toegezegd door beide voorzitters. Ik laat me verrassen of ik hierin fout zit. Maar alsnog zie te stoppen als de juiste stap voor mezelf. Ook omdat de vriendschappelijke banden in de fractie zo zijn, dat ik in de toekomst alleen als klokkenluider gezien woord. In dezelfde ruimte met deze persoon zijn en hem misschien als mijn vertegenwoordiger in de raad te zien is absoluut ook geen optie voor mij. Zo iemand hoort niet in de politiek thuis, mag in ieder geval mij niet vertegenwoordigen (maar dat heb ik een jaar geleden al over hem gedacht, alleen wist ik niet hoe gelijk ik zou hebben)!

(EDIT 9/8/2022)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *